Architecture Commercial

Exterior_Updated Exterior_Shot_03_Updated

  • Client:
    Meraas
  • Use:
    Offices
  • Year:
    2014
  • Location:
    Dubai, UAE
  • GFA:
    1796.21 sqm
  • No. Floors:
    G 1

Meraas commissioned U+A Architects to provide Architectural and Interior Design services for their new Sales Centre in Satwa Dubai as part of the Headquarters expansion. The approach to the design was to develop an architecture which is in harmony with the adjacent HQ building. Simple minimal lines with the use of basic materials, such as concrete and glass, defined the exterior design of the building. Similar the interiors, whilst maximising the natural light, the palette of finishes is minimal with carefully placed highlights of colour. The design reflects the Meraas philosophy, subdued simple and elegant.

RELATED